Skip to content

Nyhetsbevakning och rättsdatabas

Lexnova – Sveriges mest omfattande juridiska nyhetsbyrå

Världen förändras snabbt, juridiken likaså. Blendow Lexnova är Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå som sedan starten 2006 har levererat nyheter, analyser, sammanfattningar och rekommendationer till beslutsfattare och jurister. Våra nyhetstjänster ger dig skräddarsydd och personaliserad nyhetsrapportering när du behöver den. Vi levererar precis det underlag du behöver för att kunna fatta rätt beslut vid rätt tillfälle i ditt dagliga arbete. Med vår mobilapp får du tillgång till nyheterna i realtid när du är på språng.

Lexnova

Ledande branschmedier

Dagens Juridik – Sveriges ledande juridiska branschtidning

Under ledning av chefredaktör Eric Tagesson rapporterar Dagens Juridik dagligen om aktuella rättsfall och juridiska nyheter. Sveriges tyngsta juridikredaktion ger dig också kvalificerad analys och fördjupning i aktuella branschfrågor tillsammans med debatt och opinion. Våra podcasts Dagens Juridik-podden, Rättsfallet inifrån samt Juridik för alla-podden, summerar de hetaste juridiska händelserna och diskuterar aktuella rättsfrågor, juridik och lagstiftning. Onlinemagasinet Legally Yours har i tjugo år rapporterat om juristbranschens stora framtidsfrågor i reportage, intervjuer och undersökningar. Sedan ett par år tillbaka är Legally Yours en del av Dagens Juridik och bidrar med vass utblick och fördjupning.

Dagens Juridik

Utbildning, kurser och seminarier

BG Institute – marknadsledande juridiska utbildningar

Vi erbjuder utbildningar i absolut framkant för kompetensutveckling inom juridik. Tillsammans med några av landets främsta föreläsare levererar vi kvalitativa kurser och kunskap som gör skillnad. Med utbildningar riktade mot HR, fastighet och samhällsbyggnad, skatt och revision, finans, juridik, ledarskap och kommunikation erbjuder vi en bredd av kvalitativa kurser för olika typer av beslutsfattare. Vi lägger stor vikt vid kvalitet och aktuell kunskap utifrån rättspraxis och fallstudier.

BG Institute

Juridiska tjänster för företag

Allt om Juridik – din bolagsjurist på distans

Juridiken berör alla bolag, stora som små. Allt om Juridik ger företagare tillgång till snabb och professionell rådgivning, skräddarsydda digitala juridikkurser och en mängd avtalsmallar inom arbetsrätt, bolagsrätt, civilrätt, familjerätt och fastighetsrätt. Med Allt om Juridik får du som företagare en stark, bred och kvalificerad partner som kan hantera alla dina juridiska frågor utifrån företagets behov och förutsättningar. Vi blir din bolagsjurist på distans och hanterar det juridiska, medan du och dina kollegor kan koncentrera er på att driva och utveckla verksamheten.

Allt om Juridik

Rekrytering och interimlösningar

Legal Career – specialister på juridisk kompetens

Juridisk kompetens är vår kärna sedan 30 år, därför kan vi också hjälpa dig att hitta rätt jurist, vare sig det handlar om att utöka teamet, ett akut behov av resurser eller en tillfällig arbetstopp. Vi rekryterar till exempel bolagsjurister, bankjurister, kommunjurister och advokater, men hanterar också en bredd av interimsuppdrag med våra egna konsulter och vårt stora nätverk av seniora juristkonsulter. Tack vare vår djupa och breda kunskap inom juridiken är vi specialister på att matcha rätt jurist med rätt uppdrag.

Legal Career

Vårt engagemang

Blendow Groups grundhållning är att bidra till positiv samhällsutveckling. Därför tar vi ständigt nya initiativ, som nätverket Legally Lady och kunskapsplattformen Juridik för alla.

Nätverk för kvinnliga jurister

Legally Lady – stärker kvinnors position i juridikbranschen

Legally Lady är ett politiskt oberoende nätverk som sedan 2008 har samlat och stärkt kvinnliga jurister i en konservativ och mansdominerad bransch. Genom åren har vi medverkat till att hundratals jurister knutit kontakter, gjort affärer, stärkt och inspirerat varandra. Men vi är inte nöjda – vi vill att varenda kvinnlig jurist i Sverige ska kunna gå igenom karriären med exakt samma förutsättningar och valmöjligheter som manliga kollegor. Därför fortsätter vi att tänka nytt och modigt, och främjar gemenskap framför konkurrens. Oavsett vad du har för roll eller var i karriären du befinner dig, kan du som kvinna och jurist ansöka om att ansluta till Legally Lady.

Legally Lady

Juridiska kurser för medborgare

Juridik för alla – onlinekurser som gör det komplexa begripligt

I Sverige lever vi i en demokrati – en förmån som vi alla tar för given. Men demokratin vilar på att vi alla följer de lagar, förordningar och regler som gäller. Juridiken är komplex och svåröverskådlig, ändå angår den oss var och en. Därför har vi tagit fram en unik översiktskurs tillsammans med några av Sveriges främsta juridiska experter, fritt tillgänglig för alla. Här kan du lära dig om allt ifrån konsument- och arbetsrätt till straffrättens grunder och vad yttrandefrihet på nätet egentligen innebär.

Juridik för alla